Tegen 2014 Ikea in Hasselt

Mogelijk een Ikea in Hasselt tegen eind 2014
- Ikea heeft plannen om tegen 2015 drie nieuwe winkels in ons land te openen. Onder andere Hasselt is in de running voor een nieuwe vestiging, naast Bergen en Antwerpen. Als Ikea niet in Hasselt mag bouwen, dan bouwt het nergens in Limburg. Hasselt wil enorm graag in zee gaan met de Zweedse meubelgigant.
De komst van Ikea zou goed zijn voor 350 à 400 arbeidsplaatsen. Echter op dit ogenblik heeft Hasselt geen geschikte ruimte om een vestiging van Ikea, dat toch al gauw een vijftal hectare nodig heeft om zijn winkel en parkingen kwijt te kunnen, te herbergen.
De Carrefour in Kuringen, de Recor-fabrieken in Sint-Lambrechts-Herk en het 'Kermisveldje' in Schimpen worden naar voor geschoven als mogelijke inplantingsplaats. Deze laatste voldoet aan alle eisen die Ikea stelt, aan de noordkant ingesloten door een spoorweg en in het westen door de E313.
In afwachting van deze nieuwe Ikea vestigingen kunt u nog steeds terecht in de bestaande Ikea winkels in België.