Colruyt moet 270.000 euro boete betalen voor illegale tabaksreclame

Colruyt is zwaar beboet voor illegale tabaksreclame
- De correctionele rechtbank legde vrijdag een boete van 270.000 euro op aan supermarktketen Colruyt wegens een meervoudige inbreuk op het verbod op tabaksreclame. Volgens de rechtbank overtrad Colruyt het verbod op tabaksreclame tot vier keer toe: door een lagere stukprijs dan de officiële prijs op de fiscale zegel, door de hoeveelheidskortingen, door tijdelijke extra kortingen en door de 'kampkortingen' aan jeugdbewegingen. Dit resulteerde in een gemiddelde korting van tien procent.
Colruyt had zich verdedigd met het argument dat de prijs van een product geen reclame is, maar deel uitmaakt van de verkoop. "En de verkoop van tabaksproducten is niet verboden", zo klonk het bij Colruyt. Colruyt beweerde nooit de bedoeling gehad te hebben om reclame te maken voor tabakswaren en was "enorm verrast" door de uitspraak. De winkelketen zal samen met haar advocaten de argumentatie van de rechter grondig bestuderen en de kans is groot dat de supermarktketen binnen de veertien dagen beroep aantekent.